Auratum kehittää Taivallahden kasarmialuetta Helsingissä

1.10.2015

Pitkään tyhjänä ollut autokomppanian kasarmialue Helsingin Mechelininkadulla saa pian uuden elämän. Alueelle on tulossa muun muassa loft-asuntoja, hoiva- ja palveluasumisen yksikkö sekä monenlaisia liiketiloja. Alueen kehittäjänä toimii Auratum-konserniin kuuluva Auratum Kiinteistöt Oy.

"Taivallahden kasarmialueen suunnittelu- ja kehitystyöhön on osallistunut monia tahoja. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että kokonaisuus on nyt kasassa ja työt alkavat", toteaa toimitusjohtaja Matti Äijälä Auratum Kiinteistöt Oy:stä.

Aiemmin autohallina ollut rakennus muuntuu päivittäistavarakaupan tarpeisiin ja tiloissa aloittaa loppukeväällä 2016 K-Supermarket. Itse kasarmirakennukseen sijoittuu Mikeva Oy:n hoiva- ja palveluasumisen yksikkö, joka valmistuu syksyllä 2016.

Tontilla sijaitsevaan ns. korjauspajan rakennukseen, jossa mm. varuskuntasoittokunta vielä muutama vuosi sitten harjoitteli, Auratum Asunnot suunnittelee loft-asuntoja. Asuntojen markkinointi alkaa syksyllä ja rakentaminen arviolta vuodenvaihteessa.

Lisäksi Helsingin Seurakuntayhtymä on vuokraamassa kasarmista toimisto- ja kokoontumistiloja Töölön seurakunnan käyttöön. Kauppakiinteistöön liittyvää pysäköintihallia tulee operoimaan Q-Park Finland Oy. Kiinteistöön on tulossa myös ravintola sekä liiketiloja. Kohteiden vuokrattava ala on yhteensä yli 11 000 neliötä, ja investoinnin arvo on runsaat 30 miljoonaa euroa. Kohteen investorina toimii Veritas Eläkevakuutus. Auratumin yhteistyökumppanina kehitystyössä on toiminut Ailecon Oy. Alueen myi Auratumille Senaatti-kiinteistöt.