Virtuaaliset toimitilojen esittelyt yleistyneet

10.5.2020

Asuntomarkkinoilta tutut virtuaaliset tilaesittelyt ovat alkaneet yleistyä myös toimitilojen markkinoinnissa. Virtuaaliesittelyn avulla tilaan pääsee tutustumaan vaikka kotisohvalta käsin. Se on toimiva vaihtoehto etenkin silloin, kun fyysistä käyntiä kohteeseen ei voida järjestää tai kohde sijaitsee etäällä.

Toimitilojen 360-esittelyt

Virtuaaliset tilaesittelyt mahdollistavat toimitiloihin tutustumisen myös silloin, kun paikan päälle ei fyysisesti pääse.

Virtuaalinen tilaesittely on erityisellä 360°-kameralla kuvattu kuvasarja, jotka ovat yhdistetty yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä mahdollistaa tilassa liikkumisen virtuaalisesti, eli tilan tarkastelun eri kuvauspisteistä 360°-asteen katselukulmassa. Virtuaaliset tilaesittelyt toimivat erityisen hyvin tiloissa, jotka ovat jo vapaita ja muuttovalmiita. Tällaisia tiloja ovat yleensä esimerkiksi avotoimistotilat tai avarat varastotilat.

Tarjolla sekä omatoimisia että aktiivisia virtuaaliesittelyitä

Omatoiminen virtuaaliesittely on vuokrattavan toimitilan ilmoitukseen tai kohteen kotisivulle lisätty 360°-kuvakokonaisuus, jonka avulla kuka tahansa voi koska tahansa astua virtuaalisesti sisään kyseiseen tilaan. Esimerkki tällaisesta esittelystä: https://mansku105.fi.

Osa kiinteistönomistajista on alkanut järjestää myös ns. aktiivisia virtuaaliesittelyitä. Niissä kohteen vuokraaja esittelee esim. videoyhteyden avulla yhden tai useampia toimitiloja. Tällöin voidaan samalla käydä keskustelua tilan sopivuudesta yrityksen tarpeisiin, ja vuokraaja voi antaa myös lisätietoja vaikka kohteen palveluista. 

Virtuaaliesittelyn jälkeen vuokraaja voi laatia ehdotuksen tarvittavista muutostöistä ja tätä vastaavan pohjakuvan. Kun tilaan myöhemmin mennään paikan päälle, on tulevan tilaratkaisun hahmottaminen helpompaa, kun tiedossa on sekä toimitilan nykytila että tuleva muoto ja muutokset. Tilamuutoksista on mahdollista toteuttaa myös virtuaalinen 3D-mallinnos, jota voidaan tarkastella 3D-laseilla.

Lisätietoja:

Mika Laurikainen
p. 040 351 4336
mika@tiloja.fi