Itäkeskuksen metroaseman päälle tulossa toimitilaa ja asuntoja

20.5.2019

Itäkeskuksen metroaseman päälle suunnitellaan jopa 12-kerroksisia toimisto- ja asuinrakennuksia. Jokerikorttelina tunnettu suunnittelualue sijaitsee Turunlinnantien ja Itäväylän välissä.

YIT_Itäkeskuksen Jokerikortteli

Kuva: YIT

Noin puolentoista hehtaarin kokoinen Jokerikorttelin alue on nykyään avoin kaupunkitila, jonka keskellä sijaitsee Itäkeskuksen metroaseman lippuhalli. Alustavan suunnitelman mukaan korttelin alimpiin kerroksiin tulisi n. 12 500 m² toimitilaa mm. ravintola- ja hyvinvointipalveluille sekä viihteelle. Ylempiin kerroksiin olisi tulossa asuntoja. Maantasossa sijaitsisivat Raide-Jokerin ja bussien pysäkit sekä matkustajia palvelevat pika-asioinnin liiketilat.

Hankkeen taustalla on Helsingin kaupungin kumppaneilleen esittämä kutsu kehittää Itäkeskuksen maanalaisen metroaseman päälle valmistuvaa Jokerikorttelia. Ilmoittautumisia tuli määräaikaan mennessä kolme, jonka jälkeen hanke on edennyt alueen varauksen esittämiseen YIT:lle ja SATO:lle korttelin toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten.

Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2020. Tällöin ensimmäiset asunnot, joukkoliikenneterminaali ja liiketilat valmistuisivat vuosina 2023–2024.

Aiheesta lisää: 


YIT | 19.5.2019 https://yit.fi/ajankohtaista-yitlla/karoliina-hartiala-blogi
Helsingin Sanomat | 6.5.2019 https://hs.fi/kaupunki/art-2000006095417.html