Tulevaisuuden työympäristöt tukevat yhteisöllisyyttä

25.10.2018

Digitaalisuus on tullut työympäristöihin ja haastaa meitä muuttamaan yrityskulttuuriamme. Perinteiset viestintäkanavat kuten sähköposti ovat saaneet rinnalleen yhteisöpalveluja ja sovelluksia, jotka tavoittavat vastaanottajansa entistä tehokkaammin. Myös omiin työhuoneisiin tottuneet työntekijät houkutellaan nyt ulos avarampiin ja dynaamisempiin työskentelytiloihin.

Agile_Work_ReworkSummit

Millaisissa tiloissa sinä haluaisit viettää työpäiväsi?

Jo pitkään on ollut sekä trendikästä että käytännöllistä muuttaa vanhoja huonetoimistoja inspiroivemmiksi avotiloiksi. Toimitiloista on tullut ikään kuin "toisia koteja", joiden kalustus- ja sisustusratkaisuihin henkilöstö pääsee parhaimmillaan itse vaikuttamaan.

Koppitoimistot ja paperipinot pian historiaa

Monitilaympäristöihin siirtyminen vaatii kuitenkin toimintapojen muutosta koko henkilökunnalta. On opittava luopumaan ylimääräisestä tavarasta ihan konkreettisesti kun sekä työhuoneet että nimikoidut työpöydätkin käyvät yhä harvinaisemmiksi ja töitä tehdään uusia työtapoja tukevissa yhteisissä työpisteissä. Rohkeutta kysyy sekin, kun esimerkiksi oman kehitysideansa voi itse jakaa koko organisaation tietoisuuteen vaikkapa Yammerissa tai SharePointilla.

Digitaaliset työympäristöt lisäävät viestinnän läpinäkyvyyttä ja sitä kautta ohjaavat organisaatioita kohti avoimempaa työkulttuuria, ajatustenvaihtoa ja tuottavia ideoita. Tähän tulevaisuudenkuvaan tarttui myös Helsingin Paasitornissa 24.10. järjestetty REWORK Summit, joka nostaa vuosittain esiin työn murroksen edelläkävijät ja tukee HR:ää ja työympäristökehittäjiä muutoksessa. 

Myös Tiloja.fi käväisi kuuntelemassa puheenvuoroja, jotka tällä kertaa käsittelivät teemaa "Toimitilat palvelualustoina". Lue aiheesta ja Rework-tapahtumasta lisää Tulevaisuudentoimisto.fi:n blogissa