NCC avaa tulevaisuuden työn trendejä

6.3.2023

NCC teetti Työn uudet kasvot -tutkimuksen, jonka tulokset avasivat työmarkkinoilla meneillään olevaa murrosta. Tutkimuksen mukaan työvoimapulan nostaessa päätään osaajista kilpaillaan entistä kovemmin, ja organisaatioiden houkuttelevuutta testataan toden teolla.

NCC:n tulevaisuuden työn trendit

Yrityskulttuuri murroksessa

Työltä odotetaan aiempaa enemmän niin henkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia, johtamisen inhimillisyyttä sekä sujuvaa hybridityötä. Osaajat hakeutuvat yrityksiin, joiden kanssa arvot kohtaavat. Yksi tutkimuksesta nousseista viidestä trendistä onkin ”Paras kulttuuri voittaa”.

”Tutkimustulokset indikoivat, että toimitilojen suunnittelun periaatteet muuttuvat vielä räätälöidymmiksi kunkin yrityksen kulttuurille ja ne elävät enemmän ajassa. Vaikuttaa siltä, että yksilöiden arkirytmit ja tilojen käyttörutiinit ovat muuttuneet ja todennäköisesti muuttuvat vastakin”, kertoo NCC:n kestävyys- ja innovaatiokippari Eelis Rytkönen.

Toimitilojen tulevaisuus

Paljon puhutun hybridityön ollessa uusi normaali, tilankäytöstä on tullut entistä enemmän yritysten strateginen valinta. Koska toimistolle tullaan pääasiassa omasta tahdosta, toimitiloilta vaaditaan toimivuutta ja tunnelmaa. Sieluttomien konttoreiden aika on tullut päätökseen, jotta toimistolle saapuminen on houkuttelevampaa kuin etätöihin jääminen.

Rytkönen toteaa, että epävarmuus ja muutoksen vauhti toimitilamarkkinassa näkyy, mikä luo myös mahdollisuuksia uusille avauksille. Mitä paremmin tarpeita kyetään ymmärtämään ja tarjoamaan joustoa niin tilallisesti kuin sopimuksellisesti, luomaan kestäviä kaupunkiympäristöjä sekä kehittämään hankkeita osana alati kehittyviä kaupunkitiloja ja palveluita, sitä tyytyväisempiä käyttäjiä toimitiloilla on.

Tutustu tarkemmin Työn uudet kasvot -tutkimustuloksiin ja muihin tulevaisuuden työn trendeihin: https://www.ncc.fi/toimitilat/tyonuudetkasvot/

NCC:n vuokrattavat toimitilat löydät täältä: https://tiloja.fi/ncc