Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä Kalasatamaan

1.6.2019

26-kerroksinen Kalasataman Horisontti kohoaa yli 100 metrin korkeuteen ja tulee olemaan Suomen korkein toimistorakennus. Torni nousee Helsingin Kalasataman kaupunkikeskukseen vuoden 2021-2022 vaihteessa.

SRV_Kalasataman Horisontti

Kuva: SRV

Kalasataman Horisontti on osa rakennusyhtiö SRV:n Kalasatamaan valmistuvan kahdeksan tornin kokonaisuutta. Se on torneista ainoa, joka rakentuu toimitilakäyttöön. Kauppakeskus REDIn ja Kalasataman metroaseman jalustalle rakentuva Horisontti sisältää mm. huoneistohotellin, näköalaravintolan ja toimistotilaa. 

Toimistopilvenpiirtäjä modernilla talotekniikalla


Kalasataman Horisontilla on moderni ja energiatehokas talotekniikka, esimerkiksi vähän vettä kuluttavat vesikalusteet, LED-valaistukset sekä päivänvalon kokonaisvaltainen hyödyntäminen. Rakennuksen katolle voidaan myös asentaa aurinkopaneeleja. 

Horisontin jäähdytys ja lämmitys hoidetaan säteilypaneeleilla. Myös julkisivun runsaille lasipinnoille on pyritty valitsemaan materiaali, joka tukee sisätilojen optimaalista lämpötilaa. Tornissa on myös kolme erikoisnopeaa hissiä sekä maisemahissi.

Urbaani ja palveleva kokonaisuus


Horisontin jalustassa sijaitsevassa kauppakeskus REDIssä on toimistokäyttäjille laajat palvelut kerroksissa 1-4. Metro pysähtyy 3. kerroksessa. Horisontin 5. kerroksesta löytyy viihtyisä viherkansi ja 24. kerroksesta terassiravintola merinäköalalla. Huoneistohotelli sijoittuu kerroksiin 5-14.

Kerrokset 15-26 ovat yksilöllisesti toteutettavaa, vuokrattavaa toimistotilaa. Yhden kerroksen vuokrattava pinta-ala on noin 500 m². Kerrokset on suunniteltu 1-2 käyttäjälle mutta niistä on tarvittaessa mahdollista lohkaista myös noin 100 m² tiloja.

Tutustu Kalasataman Horisontin vuokrattaviin tiloihin

Lisää aiheesta:


SRV: https://srv.fi/stories/kalasataman-horisontti