Pohjoismaiden ensimmäinen WELL-sertifioitu toimisto löytyy Suomesta

15.6.2018

Green Building Partnersin Helsingin toimistolle on myönnetty ensimmäisenä Pohjoismaissa kansainvälinen WELL-sertifikaatti. Sertifikaatti myönnetään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia edistäville toimistoille.

| Tiloja.fi toimitilauutiset - placeholder 03 |

Ympäristö- ja energiaystävällisyys ovat olleet rakentamisessa huomioitavia seikkoja jo jonkin aikaa. Rakennusten vaikutus ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin tiedostetaan yhä vahvemmin. Siksi rakennuksista halutaan nyt myös viihtyisiä ja ihmisystävällisiä.

WELL-standardi on melko uusi, USA:ssa kehitetty kiinteistöalan luokitus, joka perustuu alan tutkimukseen. International Well Building Institute hallinnoi luokitusta. WELL-standardin tavoitteena on tuottaa tiloja, jotka tutkitusti edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Standardi ei korvaa ympäristöluokituksia, kuten LEED-luokitusta tai BREEAM-luokitusta. WELL perustuu seitsemään kategoriaan: ilma, vesi, valo, mieli, ravitsemus, kunto ja viihtyisyys.

Toimiston sisäilma puhtaammaksi älyviherseinillä

Green Building Partnersin toimisto sijaitsee Kutomo Business Parkissa Helsingin Pitäjänmäessä. Suurimmat uudistukset, jotka toimistolla tehtiin, liittyivät sisäilmaan, luontoon sekä valoon. Sisäilmaa parannettiin mm. ilmanvaihtoa parantamalla, vähäpäästöisiä ja käytettyjä huonekaluja valitsemalla, siivouskemikaaleja vähentämällä sekä sisäilmaa puhdistavilla ja ilmankosteutta optimoivilla Naava-älyviherseinillä. Sisäilman parantamisen lisäksi Naava-seinät lisäävät vihreän luonnon määrää toimistolla, mikä on olennainen osa WELL-standardia. Lisäksi työntekijöiden liikkumista ja aktivoitumista työpäivän aikana helpotettiin. Muutosten myötä työntekijöiden tyytyväisyys tiloihin on parantunut 100 prosenttiin.