Fredriksberg-toimistokokonaisuuden rakentaminen alkaa Vallilan bisnesalueelle

24.11.2016

NCC:n rakentama toimistokohde valmistuu neljässä vaiheessa perinteikkäälle Vallilan Konepajan alueelle. Ensimmäinen kuusikerroksinen vaihe nousee Aleksis Kiven kadun ja Sturenkadun kulmaan ja sen rakentaminen alkaa lähipäivinä.

| Vallilan Konepajan alueelle vuonna 2018 valmistuva toimisto Aleksis Kiven kadun ja Sturenkadun kulmassa |

Ensimmäisessä vaiheessa on noin 8 700 neliömetriä vuokrattavaa toimitilaa, jotka ovat muuttovalmiita vappuna 2018. Rakennuksen katutasoon tulee liiketiloja kaupoille ja palveluille, jotka palvelevat sekä työssäkävijöitä että alueen asukkaita. Laaja kerrosala mahdollistaa isojenkin yritysten toimitilojen toteuttamisen samaan kerrokseen, mikä tukee yhteisöllisyyttä. Kohteessa on myös valmiudet toteuttaa toimitilat nykyaikaisena monitilatoimistona.

Fredriksbergistä toteutetaan hyvin ekologinen toimistorakennus, jolle tavoitellaan Excellent-tason BREEAM-ympäristösertifikaattia. Alueen julkisen liikenteen yhteydet ovat erinomaiset ja rakennuksen katolle sijoitetaan aurinkopaneelit, joiden tuottamaa energiaa voidaan hyödyntää mm. jäähdytyksessä. Lisäksi pysäköintihalliin tulee latauspisteitä sähköautoille sekä runsaat tilat polkupyöräilijöille.

Koko Fredriksbergin kokonaisuuden valmistuessa se tarjoaa noin 27 500 m² vuokrattavia liike- ja toimistotiloja. Tämä tarkoittaa käytännössä noin työpisteitä noin 2 500 henkilölle.