Helsingin Marian alueelle on suunnitteilla maailmanluokan startup-kampus

2.2.2018

Kaksi vuotta sitten Slushissa lanseerattu startup-keskus entisissä Marian sairaalan tiloissa on huikea menestys. Nyt sitä ympäröivästä alueesta halutaan luoda uniikki startup-kampusalue, Campus Maria.

Placeholder

Maria 01 -niminen startup-keskus entisissä Marian sairaalan tiloissa on ollut alusta asti suosittu.
Tulijoita keskeisellä paikalla sijaitsevaan keskukseen olisi enemmän kuin sisään voidaan ottaa. Alueelta löytyy jo 130 toimijaa ja 700 työpaikkaa.

Marian alueesta halutaan luoda Helsinkiin kokonainen kampusalue, jossa kohtaavat ideoitaan idättävät startupit, potentiaalisia tulevaisuuden tekijöitä etsivät sijoittajat, suuryritykset, kiihdyttämöt ja tutkimus- sekä kehitystoiminta. Tavoitteena on myös luoda selkeä paikka, jonne viedä esimerkiksi kansainvälisiä yrityksiä ja sijoittajia tapaamaan suomalaisia kasvuyrityksiä.

Uudelleen kaavoitettavalle maa-alueelle etsitään tällä hetkellä kunnianhimoista toteuttajaa tai toteuttajien yhteenliittymää. Valinnassa haetaan ennen kaikkea rohkeaa ja näkemyksellistä konseptia ja ideaa. Toteuttajat halutaan mukaan suunnitteluun jo ennen kaavoituksen aloittamista, jolloin alue voidaan muovata idean mukaan, eikä ideaa tarvitsisi mukauttaa jo tehdyn kaavoituksen mukaan.