Jyväskylän Kauppakatu jatkaa kävelypainotteiseksi pihakaduksi muuntautumistaan

26.6.2016

Jyväskylän Kauppakadun muuttaminen kävelypainotteiseksi käynnistyi vuonna 2015. Kehittämistyö jatkuu kesällä 2016, ja pihakatualuetta elävöitetään monin eri tavoin.

Pihakadun ideana on antaa tilaa jalan liikkuville ja rauhoittaa aluetta ajoneuvoliikenteeltä. Autolla liikkuville pihakadun varrella ja läheisyydessä on kuitenkin 178 pysäköintipaikkaa.

Kaupunkilaiset ovat toivoneet katujärjestelyihin parannusta. Samoin kadulle on kaivattu lisää vihreyttä ja oleskelupaikkoja.

Kevään aikana pihakadun kivijalkayrittäjät ovat hakeneet uusia ideoita liikkeidensä julkisivuihin ja muutoksia niihin on odotettavissa. Pihakatu lähtee uuteen kesään virkistyneenä, ja vasta perustettu Yläkaupungin yrittäjäyhdistys lähtee kehittämään yhteistoimintaa Yhteinen yläkaupunki -teemalla.

Uutta pihakadulla on myös Topi, pihakadun isäntä, joka kesäkuukausien ajan opastaa ja ohjaa, välittää palautetta sekä osallistuu pihakadun yleisestä siisteydestä huolehtimiseen. Topin kuulumisia voi lukea Facebookista, josta hänet löytää nimellä Pihakadun Topi Jyväskylä. Toinen näkyvä henkilö kesäkadulla on myös Täti MOOONIKA, joka muun muassa tekee kadulla ”etsivää mummotyötä” ja hakee halukasta juttuseuraa ulkoilevista senioreista kutsuen heitä istuskelemaan kadulle viritetyn pöytäryhmän ympärille.

Kuva: VSU Maisema-arkkitehdit Oy