Kiinteistökanta uudistuu energiatehokkuusprojektien avulla

8.2.2016

Kiinteistönomistajan satsaus talotekniikkaan hyödyttää ympäristön lisäksi myös toimitilojen käyttäjiä. Monenikäiset kiinteistöt voivat uudistusten ansiosta tarjota tehokkaita, nykyaikaisia toimistotiloja vuokralaisilleen. Tämä tuo toimitiloja etsiville kasvavan määrän valinnanvaraa ja monipuolistaa toimitilatarjontaa.

| Energiatehokkuusprojekti toteutettu mm. Elimäenkatu 26 kiinteistössä |

LeaseGreen aloittaa yhteistyön kiinteistösijoitusyhtiö IVG Polarin kanssa. LeaseGreen toimittaa IVG:lle Helsingin Vallilassa sijaitsevan toimistokiinteistön taloteknisen uudistuksen. Kohde sijaitsee osoitteessa Elimäenkatu 26, ja se on rakennettu vuonna 1969.

”Modernisoimme kiinteistön ilmanvaihtoa ja päivitämme valaistuksen nykyaikaan eli LED-tekniikkaan”, sanoo LeaseGreenin johtaja Jere Kilpi.

"Vanha rakennuskanta pysyy kilpailukykyisenä ja käyttäjät tyytyväisinä, kun talo pidetään tekniikaltaan uudenveroisena. "

Jere Kilven mukaan optimaalisesti suunniteltu energiatehokkuushanke nostaa kiinteistön arvoa selvästi enemmän kuin investointi maksaa.

”Tyypillinen arvonnousu on 3-6 prosenttia. Monet asiakkaat ovat sanoneet, että tällaisessa investoinnissa vaikuttaisi olevan paljonkin järkeä.”

LeaseGreen on Suomen johtava energiatehokkuuden palveluyritys. Yhtiö on suunnitellut ja toteuttanut viimeksi kuluneen vuoden aikana yli sata modernisointiprojektia suomalaisiin kiinteistöihin. LeaseGreenin asiakkaisiin kuuluvat entuudestaan mm. Kesko, S-Ryhmä, Etera, Isku-Yhtymä, Trevian Asset Management ja Exilion Capital.