KITE+DART-taideteos koristaa Makkarataloa koko kesän

14.3.2017

Makkaratalo viettää 50-vuotisjuhlavuottaan. Juhlan kunniaksi kuuluisa maamerkki kukitetaan tilataideteoksella koko kesän ajaksi.

| Eveliina Juuri suunnitteli voittajateoksen Makkaratalon kukitus -kilpailussa |

Kauppakeskus Citycenter ja kiinteistön omistava Sponda Oyj järjestivät taidealan opiskelijoille suunnittelukilpailun, jossa etsittiin luovia ideoita makkaran juhla-asuksi. Voittaja on nyt valikoitu ja ensi kesänä yhtä Helsingin maamerkkirakennuksista koristaa Aalto-yliopistossa muotoilua opiskelevan Eveliina Juuren KITE+DART -niminen teos (suom. leija ja nuoli)

Voittajateoksen geometrinen kuviointi on saanut muotonsa Makkaratalon koristekivestä ja Keskuskadun kivilaatoituksesta. Suunnittelijan mukaan teos toimii hyvin ympäristössä, missä ihmiset ja kulkureitit kohtaavat ja risteävät. Verkkomainen rakenne tukee tätä ideaa ja parhaimmassa tapauksessa tarjoaa katsojalle tilaisuuden oivaltaa, miten muotokieli toistuu viereisellä Keskuskadulla ja Makkaratalon koristuksessa.

Tuomaristo löysi voittajaksi valitun teoksen visuaalisuudesta yhtymäkohtia Makkaratalon ja kauppakeskus Citycenterin historiaan ja ajan hengessä elämiseen. Voittajateoksessa on päättymätön kuvio, joka ei toista itseään, kuten ei Citycenterkään. KITE+DART-teos oli myös yleisöäänestyksen voittaja.

Kierrätysmateriaaleista toteutettava ja 200 metriä pitkä tilataideteos julkistetaan 18.5. osana Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalia ja se on esillä elokuun loppuun saakka.

(Kuva: Eveliina Juuri)

Lue myös juttu Makkaratalon historiasta.