Oulun asemakeskuskilpailu on ratkennut

26.1.2017

Arkkitehtuurikilpailun voittajaksi valittiin ”Tervatynnyrit”, jonka persoonallisuutta ja viittauksia Oulun historiaan tervakaupunkina pidettiin paikallisuutta vahvistavina ja identiteettiä luovina tekijöinä.

| Tervatynnyrit on Oulun asemakeskuskilpailun voittajatyö |

Palkintoraati arvioi voittaneen ehdotuksen kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti onnistuneimmaksi kokonaisuudeksi. Oulun kaupunki tiedottaa, että Tervatynnyrit on kompakti, vahva ja persoonallinen ehdotus, jonka pohjalta alueen yleissuunnittelua voidaan jatkaa.

Asemakeskuksen kokonaisuuteen kuuluu palvelukeskus sekä lisäksi hotelli, liiketilat, ravintolat ja monitoimiareena. Suunnitelmassa on mukana myös kolme tiivistä itäosan asuinkorttelia. Palvelukeskuskokonaisuutta laajoine suojaisine sisätiloineen pidettiin houkuttelevina ja kehittämiskelpoisina.

Voittaneen ehdotuksen laatijoina ovat Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Helsingistä ja Arkkitehdit m3 Oulusta. Ehdotuksen maisemasuunnittelusta vastasi Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä, liikennesuunnittelusta Plaana sekä kustannuslaskennasta ja kiinteistöliiketoiminnasta Rakennusinsinööritoimisto Rimako.