Pääkaupunkiseudun toimitilamarkkinoita kuvaava julkaisu ilmestynyt

24.1.2017

Pääkaupunkiseudun toimitilojen vuokratasot ovat pääosin laskeneet lukuun ottamatta Helsingin ydinkeskustan toimistoja ja Vantaan liiketiloja. Helsingin ydinkeskustan vuokrataso on päinvastoin nousussa ja vuokrataso onkin nyt korkeampi kuin esimerkiksi Amsterdamissa, Brysselissä ja Kööpenhaminassa. Helsinkiä kalliimpia kaupunkeja ovat puolestaan Lontoo, Moskova, Dublin, Tukholma, Milano ja Oslo

| Tiloja.fi toimitilauutiset - placeholder 01 |

Helsingin kaupungin tietokeskus on julkaissut Toimitilamarkkinat Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla 2016 –julkaisun. Julkaisun pääpaino on Helsingin toimisto- ja liiketilojen vuokratasoissa, mutta tarkastelussa on myös Espoon ja Vantaan keskeisiä osamarkkinoita.

Toimistotilojen vajaakäyttö on pääkaupunkiseudulla eurooppalaista keskiarvoa korkeampi ja erityisesti Espoossa vajaakäyttö on ollut kasvussa. Liiketilojen käyttöasteet sen sijaan ovat korkeita. Kauppa keskittyy yhä enemmän suuriin kauppakeskuksiin kuluttajien muuttuvien tarpeiden ja vahvan sijoituskysynnän myötä. Toimitilojen rakentamista ohjaavat puolestaan hyvät liikenneyhteyden ja keskeinen sijainti.