Sponda avaa Helsinkiin itsenäisille yrittäjille suunnatun coworking-toimitilan

11.9.2015

Sponda esittelee ensimmäistä kertaa Suomessa suuren mittakaavan coworking-toimitilan. Mothership of Work on Pienelle Roobertinkadulle helmikuussa 2016 avattava, freelancereita ja verkostoitunutta työtä tekeviä palveleva yhteinen toimitila.

| M.O.W. asiakkaita palvelee iloiset aulatytöt |

Freelancerina ja itsenäisenä yrittäjänä tehtävä työ yleistyy jatkuvasti. Kyseessä on globaali trendi, joka on ollut kasvussa jo hyvän aikaa. Itsenäisten yrittäjien toimitilatarpeet eroavat merkittävästi suuryritysten tarpeista, ja Euroopan suurkaupungeissa coworking-tilojen määrä lisääntyykin vauhdilla.

Spondan MOW-konsepti lupaa itsenäisille yrittäjille yhteisöllisyyttä. MOWin jäsenet saavat käyttöönsä monipuolisen valikoiman toimitilan palveluita.

”Yrittäjälle on avuksi, että MOW tarjoaa hänelle merkittäviä, arkea hyödyttäviä palveluita osana vuokraa. Parin hengen firmoilla ei välttämättä ole niihin muuten mahdollisuutta. MOWissa pienet yritykset voivat saada suuren yrityksen muskelit”, Toiminen analysoi.

Esimerkkinä suunniteltavista palveluista on muuttopalvelu, joka hoitaa monet käytännön asiat yrittäjän puolesta. Uudessa toimitilassa on valmiina monenlaisia työympäristöön kuuluvia palveluita ja teknologiaa, printtereistä ja IT-tuesta aina täyden palvelun neuvottelutiloihin ja popcorn-automaatteihin asti. Tiloissa on otettu huomioon projektiluonteisen ja keskittymistä vaativan työn edellytykset. Erikokoisia tiloja on vaihtelevaan käyttöön, ja yritys tai freelancer voi joustavasti lisätä tai vähentää tilojaan projektien mukaan.

"Viihtyvyyttäkään ei ole unohdettu. Esimerkiksi ravintola, sauna, yhteiskeittiöt, lounge-tila ja kirjasto ovat kaikkien käytössä."

Coworking-tilan ideaan kuuluu myös yhteisöllisyys ja se, että itsenäisillä yrittäjillä on mahdollisuus halutessaan verkostoitua.

Mothership of Workin vuokralaiset ostavat haluamansa jäsenyyspaketin, joita on tarjolla eri hintaisia riippuen mm. siitä, tarvitseeko vuokralainen oman lukitun työhuoneen. Eri jäsenyystasoihin kuuluu määrätty määrä palveluita. MOW:lla on käytössään oma mobiilisovellus, jonka kautta talon palveluita pääsee varaamaan ja käyttämään. Sovelluksen kautta voi myös selvittää mahdollisuutta päästä mukaan esimerkiksi toisten vuokralaisten projekteihin.