Työhuone Pasila on uudenlainen työelämää ja työhyvinvointia tutkiva coworkig-tila

4.11.2016

Syksyllä toimintansa aloitti coworking-tilojen joukossa poikkeuksellinen Työhuone Pasila, joka tarjoaa uutta työtä tutkivaa ja kehittävää työskentelytilaa. Pasilassa testataan uusimpia työhyvinvointia tukevia ratkaisuja ja kerätään tietoa työympäristön kehittämiseksi.

| Työhuone Pasila tutkii ja kehittää työhyvinvointia ylläpitäviä toimitiloja |

Työhuone Pasila sijaitsee Länsi-Pasilassa, Etera-talon alakerrassa. Keskeinen sijainti juna-aseman tuntumassa palvelee erinomaisesti niin pääkaupunkilaisia kuin myös junalla kauempaa saapuvia. Työhuoneelta löytyy rauhallisen työn tiloja, verkostoitumistilaa, esitys- ja näyttelytilaa sekä neuvotteluhuone. Taukoliikuntaa varten on oma nurkkauksensa välineineen. Lisäksi Etera-talon ravintola- ja kahvilapalvelut ovat käytettävissä.

Tilojen tutkimuksessa ja kehittämisessä tehdään yhteistyötä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Tutkimuksessa hyödynnetään älykkään ympäristön mittausratkaisuja, käyttäjäpalautetta sekä palvelumuotoilun keinoja. Tutkimuksessa selvitetään mm. miten tilan eri vyöhykkeitä käytetään ja mitkä työpisteet ja kalusteet vetävät puoleensa. Ensimmäisiä tuloksia saadaan keväällä 2017 jonka jälkeen tiloja mukautetaan tulosten perusteella entistä toimivammiksi.

Eteran pääyhteistyökumppanit hankkeessa ovat Elisa, Halton ja Isku. Elisa vastaa verkko- ja IoT-ratkaisuista, Halton sisäilmaratkaisuista ja Isku tilojen kalustamisesta. Kaikki ratkaisut on mietitty siten, että ne palvelevat mahdollisimman hyvin työhyvinvointia ja muuttuvan työelämän tarpeita. Tilojen käyttö on Eteran ja yhteistyökumppaneiden yritys- ja yrittäjäasiakkaille ilmaista.