Varma alkoi hyödyntää aurinkoenergiaa kiinteistöissään

1.7.2016

Varma on aloittanut aurinkosähkön hyödyntämisen kiinteistöissään keventääkseen sijoitustensa hiilijalanjälkeä. Ensimmäiset aurinkoenergiapaneelit asennettiin Helsingin Ruoholahdessa ja Lauttasaaressa sijaitseviin kiinteistöihin.

Aurinkopaleelien asenntamista kiinteistön katolle.

– Aiomme pienentää kiinteistöjemme hiilijalanjälkeä 15 % vuoteen 2020 mennessä. Varmalle aurinkopaneelit ovat ilmastoystävällinen ja kannattava investointi, kertoo Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Ensimmäisinä Varman kiinteistöistä aurinkopaneelit saivat katoilleen Itälahdenkatu 22 A Lauttasaaressa sekä Ruoholahden Itämerenkatu 11–13:n rakennus, jossa toimivat mm. Sitra ja Supercell.

Itämerenkatu 11–13:n kiinteistön katolle nousevien 128 aurinkopaneelin nimellisteho on yhteensä 41 kW. Järjestelmän vuotuinen tuottoarvio on 35–38 MWh/a, mikä vastaa kahden sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Aurinkosähkön ansiosta vuosittainen päästövähenemä näissä kiinteistöissä on yhteensä n. 20,5 CO2-tonnia ja 25 vuoden elinkaaren aikana n. 512,5 CO2-tonnia.

Varman toukokuussa julkaiseman ilmastopolitiikan tavoitteena on pienentää sijoitusten hiilijalanjälkeä noteeratuissa osakesijoituksissa 25 %, noteeratuissa yrityslainasijoituksissa 15 % ja kiinteistösijoituksissa 15 % vuoteen 2020 mennessä.